Het concept van een passiefhuis werkt alleen als de thermische isolatie slim is ontworpen en het jaarlijkse warmteverbruik is teruggebracht tot 15 kWh per vierkante meter. Het gebouw kan vervolgens worden verwarmd met passieve energiebronnen en er is geen extra verwarmingssysteem nodig.

Het raamsysteem is een van de belangrijkste componenten van een gebouw. De smalle profielen van TROCAL 76, met aluminium voering, zorgen voor een modern design met grote glazen oppervlakken, terwijl ze grotere thermische voordelen opleveren.

Het Passive House Institute, ift in Rosenheim, berekent volgens DIN EN ISO 10077-2 de thermische waarde van kunststof kozijnen. De voorwaarde is een waarde van Uf <0,96 W / (m²K). Het eindeffect is niet alleen gemak door de warmtegeleidingscoëfficiënt van het frame, maar ook het hele kozijn. Het moet ≤ 0,8 W / (m²K) zijn Het TROCAL 76-randafdichtingssysteem bereikt een waarde van 0,93 W / (m²K) dankzij zowel upgrade (geavanceerde) AluClip Pro- en proEnergyTec-technologieën, precies de waarden vereist door de WA-15/2 ift-richtlijn.

TROCAL 76 AluClip Pro biedt het beste van twee werelden: kunststof en aluminium in één innovatief systeem.

Kunststof biedt optimale thermische en geluidsbescherming en een permanente veiligheidsfunctie. Aluminium wint met elegantie, de beste weersbestendigheid en een ruime keuze aan kleurenpaletten. Een ander voordeel is dat aluminium een statische functie krijgt, zodat staalversterking in de raamvleugel niet nodig is ift-richtlijn WA-15/2, stelt dat in de variant van passieve huizen, de vleugelkamer en het frame waarin de stalen wapening meestal wordt geplaatst, deze zijn gevuld met proEnergyTec isolatieschuim.

Met deze technologie, die later gemakkelijk kan worden gerecycled, worden de hoogste waarden van thermische isolatie bereikt. Ons greenline-principe: energiezuinige raamsystemen, stabilisatoren in vers, loodvrij materiaal en een intelligent recyclingconcept bieden het extra voordeel van duurzame profielen.

Eigenschappen

  • TROCAL 76 rand afdichtingssysteem, WA-15/2 ift-richtlijn voor passiefhuizen
  • Vijf kamerconstructie met installatiediepte van 76mm
  • De volgende waarden zijn vereist voor passieve huizen Uf-waarde <0,96 W / (m²K) en Uw waarde ≤ 0,8 W / (m²K)
  • De combinatie van AluClip Pro en proEnergyTec bereikt een Uf-waarde van 0,93 W / (m²K)
  • AluClip Pro neemt statische vleugelfunctie aan, geen staal nodig.
  • ProEnergyTec – Met deze technologie zijn de kamers in het profiel gevuld met isolatieschuim voor betere thermische isolatie
  • Drievoudige beglazing tot 44 mm dik.
  • Elegant aluminium ontwerp: lak, kunststof of anodiseren – bijna onbeperkte kleurkeuzes